Inloggen Social Schools

Historie

In augustus 1973 is de Keg, op initiatief van een aantal ouders, opgericht als eerste openbare school in Venray. Onze naam Keg betekent wig. De achterliggende gedachte voor deze naam was, dat De Keg als eerste openbare school in Venray een plaats moest zien te veroveren tussen het Rooms Katholieke en Protestants Christelijke onderwijs.

Nadat onze school aan de Blauwververstraat helemaal uit zijn jasje gegroeid was, werd besloten dat we zouden gaan verhuizen naar de Tinnegieterstraat. Daar vond een mix plaats van ver- en nieuwbouw van een gedeelte van de RK Basisschool Coninxhof.

Vanuit het oude gebouw zijn de ‘gele benen’ meegenomen (een herkenningspunt voor de Venrayse bevolking). Deze benen waren een grapje van beeldend kunstenaar Gusse Wie, als herinnering aan een stukje volkscultuur. Het verhaal doet de ronde, dat er omstreeks 1900 een caféwinkel aan de Blauwververstraat was gelegen. De vrouw van de toenmalige eigenaar had de bijnaam “Gael Bieën” (gele benen). De vrouw riep namelijk ooit tegen een kippenboer: “Daenkt ‘r án, die met die gael bieën” om zo het soort kippen te beschrijven die ze besteld had.

Onze school kent in 2022 ongeveer 200 kinderen. Zij zitten verdeeld over 8 stamgroepen

In ons logo komen de vier basisactiviteiten gesprek, spel, werk en viering terug. De blauwe stippen rondom vormen een kring en symboliseren zo het gesprek. Het gehele midden figuur is een mannetje dat staat voor het spel. Het onderste gedeelte van dit mannetje is een (groen) potlood en symboliseert het werk. Het bovenste (gele) gedeelte geeft de vorm van de dakconstructie weer van de gemeenschapsruimte, dé plek voor de viering.