Inloggen Social Schools

Historie

In augustus 1973 is de Keg, op initiatief van een aantal ouders, opgericht als eerste openbare school in Venray. De naam Keg betekent wig. De achterliggende gedachte voor deze naam was, dat De Keg als eerste openbare school in Venray een plaats moest zien te veroveren tussen het Rooms Katholieke en Protestants Christelijke onderwijs.

Nadat onze school aan de Blauwververstraat helemaal uit zijn jasje gegroeid was, werd besloten dat we zouden gaan verhuizen naar de Tinnegieterstraat. Daar vond een mix plaats van ver- en nieuwbouw van een gedeelte van de RK Basisschool Coninxhof.

Vanuit het oude gebouw zijn de ‘gele benen’ meegenomen (een herkenningspunt voor de Venrayse bevolking). Deze benen waren een grapje van beeldend kunstenaar Gusse Wie, als herinnering aan een stukje volkscultuur. Het verhaal doet de ronde, dat er omstreeks 1900 een caféwinkel aan de Blauwververstraat was gelegen. De vrouw van de toenmalige eigenaar had de bijnaam “Gael Bieën” (gele benen). De vrouw riep namelijk ooit tegen een kippenboer: “Daenkt ‘r án, die met die gael bieën” om zo het soort kippen te beschrijven die ze besteld had.

Onze school kent in 2022 ongeveer 200 kinderen. Zij zitten verdeeld over 8 stamgroepen

In 2023 bestond de Keg 50 jaar. Dit hebben we uitgebreid met kinderen en ouders gevierd. Om verschillende redenen hebben we ook besloten dat onze naam zou gaan veranderen.

Onze naam is per 1 januari 2024 veranderd in Jenaplan Kindcentrum Talententuin;

JKC Talententuin staat voor kwalitatief goed onderwijs met oog voor het kind, het personeel en de ouders.

De ‘tuin’ is er voor kinderen van 0-12 jaar. In deze tuin kunnen kinderen zich doorlopend ontwikkelen.

Talententuin staat voor alle talenten die elke dag op ons kindcentrum samenkomen.

Elk kind, ieder personeelslid en elke ouder heeft talenten en mag deze laten zien. 

We zijn samen trots op deze talenten en streven ernaar deze talenten te laten ‘groeien en bloeien’, persoonlijke ontwikkeling staat centraal in onze tuin.

In onze Talententuin spelen en werken we samen. We zijn in gesprek met elkaar en vieren waar het past en kan.

De tuin staat symbool voor gezond leven; voor buiten zijn en buiten spelen, maar ook voor de groene keuzes die we samen zoveel mogelijk maken. 

In onze openbare tuin groeit iedereen, iedereen op eigen tempo en de diversiteit in de tuin draagt bij aan een fijn, vrolijk en veilig klimaat. Een tuin biedt bescherming voor iedereen die er komt.