Inloggen Social Schools

Bewegingsonderwijs

Bewegen vinden we op onze school heel erg belangrijk. Het kost energie, maar het geeft ook veel energie. Elke dag vindt er twee keer vrij buitenspel plaats.

De kinderen uit de onderbouw spelen vanzelfsprekend veel samen. Elke dag vindt er een spelles of materiaalles in de speelzaal of een vrije spelsituatie in de speelzaal of buiten plaats. In de onderbouw hebben kinderen geen gymkleding of -schoenen nodig. We doen dikke kleding, schoenen en sokken uit. Indien gewenst kunnen de kinderen zelf gymschoenen van thuis meenemen.

In de midden- en bovenbouw gymmen kinderen altijd in de grote gymzaal. Dit doen de kinderen op dinsdag en donderdag. 

De kinderen nemen een gymbroekje en T-shirt/gympakje en een handdoek mee. In midden- en bovenbouw is het dragen van gymschoenen verplicht. 

Praktische tips

Koop geen schoenen met een noppenprofiel (bijv. loop- of wandelschoenen of kunstgrasschoenen: deze belemmeren het draaien van de voet in de zaal, wat de kans op blessures verhoogt). Schoenen dienen t.h.v. van de voorvoet te buigen (je mag ze dus niet dubbel kunnen vouwen). Schoenen met een visgraatprofiel verdienen de voorkeur. Turnschoentjes geven te weinig steun. Let er ook op dat de zolen geen zwarte strepen achterlaten. Indien uw kind een sportbril heeft, raden wij aan deze tijdens de gymles te laten dragen. Als een gewone bril tijdens de gymles kapot gaat, wordt deze door de schoolverzekering niet vergoed.

 

Op school vindt geen schoolzwemmen plaats. Wel vinden we het erg belangrijk dat kinderen, zo vroeg mogelijk, leren zwemmen. Indien dit om financiële redenen niet haalbaar is, kan er een beroep gedaan worden op het jeugdsportfonds