Gezinscoaches

Gezinscoach Venray
Voor al jouw vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden
Gratis en zonder verwijzing van arts of gemeente
Informatie voor gezinnen:
 • Ontwikkelt mijn kind zich wel normaal?
 • Ik vind het opvoeden moeilijk…
 • Hoe kan ik het beste met mijn kind omgaan?
 • Mijn kind wordt gepest!
 • Onze dochter heeft geen vriendinnetjes.
 • Onze zoon gaat niet graag naar school.
 • Wij gaan scheiden. Hoe vertellen we dat onze kinderen?
 • Mijn dochter luistert niet.
 • Onze zoon heeft verkeerde vrienden.
 • Hoe kan ik met mijn puberzoon praten over alcohol, drugs en roken?
 • Er is veel ruzie thuis waar vooral onze jongste onder lijdt.
 
Elke vraag en elke zorg over opvoeden en opgroeien is bij Gezinscoach Venray op de goede plek. De gezinscoach luistert naar jouw verhaal, beantwoordt je vragen, adviseert en denkt met je mee voor een goede oplossing. En als er meer nodig is, dan helpt de gezinscoach je op weg. Gezinscoach Venray is er voor iedereen, gratis en zonder verwijzing van arts of gemeente.

Ondersteuning bij opgroeien en opvoeden
Binnen een gezin kan het soms minder goed gaan. Je kind slaapt slecht, is teruggetrokken of juist heel druk. Misschien komt je kind moeilijk voor zichzelf op, wordt hij/ zij gepest of zit hij/ zij niet lekker in zijn vel. Bijvoorbeeld door een (ingrijpende) gebeurtenis zoals een echtscheiding.

 Sommige kinderen functioneren gedragsmatig niet goed op school en hebben even extra ondersteuning nodig. Soms zijn er spanningen of conflicten binnen het gezin doordat het met jou of je partner niet zo goed gaat. Als je er zelf niet uitkomt, denkt een gezinscoach met je mee en adviseert en ondersteunt je op het gebied van opgroeien en opvoeden.

Dit doet de gezinscoach
Een gezinscoach is er voor alle kinderen, jongeren en ouders met kinderen tot 23 jaar. Het is een professional die een gezin of gezinslid dat hulp nodig heeft op het gebied van opgroeien en opvoeden adviseert en ondersteunt. Hij of zij kan je helpen bij opvoedingsvragen en met soms lastige problemen.
Is er meer hulp nodig dan de gezinscoach kan bieden of met jou kan organiseren, dan schakelt de gezinscoach, in overleg met jou, een jeugdconsulent van de gemeente in.

Samen in gesprek
Sommige vragen zijn in één gesprek te beantwoorden. Bij andere vragen of problemen is het goed deze met het hele gezin te bespreken en aan te pakken.
Tijdens een gesprek kijkt de gezinscoach samen met jou/jullie naar de behoefte en het gedrag van jou/jullie en je kind(eren), de ontwikkelingsfase van je kind(eren), wat er goed gaat thuis, wat beter kan en welke overige factoren er spelen die van invloed kunnen zijn.
Soms zijn een paar tips of een aantal gesprekken al voldoende om zelf verder te kunnen. Een gezinscoach kan je gezin bijvoorbeeld leren praten over problemen zonder ruzie te krijgen of leren hoe je de mensen in je omgeving om hulp kunt vragen.
Door in te grijpen wanneer vragen of zorgen nog maar kort bestaan, kun je grotere problemen in de toekomst vóór blijven. We werken er samen aan dat het weer goed gaat met jou, je kinderen en je gezin.

Contact met een gezinscoach
Heb je een vraag voor de gezinscoach? Of wil je een probleem bespreken? Neem dan contact op met de Gezinscoach Venray. Je hebt geen verwijzing nodig en het kost je niets.
gezinscoachvenray@synthese.nl
Leunseweg 51, 5802CG Venray
tel. 0478 - 517310
 
Gezinscoach Venray  is een samenwerking tussen Synthese, MEE en Bureau Jeugdzorg